Vattensäkerhet 2020 Medverkande företag

Välkommen att besöka oss i utställningen under Vattensäkerhet 2020


Rescue Life 247
Rescue Life 247

På Fristad Plast AB har vi producerat Trygg-Hansa livbojen sedan 1976. Vi tillsammans med våra kunder och leverantörer utvecklar, producerar och levererar livräddningsprodukter till bl a Sverige, Norge, Danmark och Finland. Med vårt nya varumärke Rescue Life 247 vill vi samla våra livräddande produkter under ett namn. Den gemensamma nämnaren är att produkterna skall rädda liv 24 timmar, 7 dagar i veckan. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Plats: 2

Mer information

Shore Safety
Shore Safety

Shore Safety har arbetat med säkerhet vid vatten sedan 1972. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför livräddningsutrustning och kringtjänster till kunder i framförallt Sverige, Danmark, Norge och Finland. Vi har kontor och tillverkning i Göteborg, och använder oss av svenska underleverantörer.

Leveranserna går till kommersiella hamnar, båtklubbar, gästhamnar, kommuner och andra anläggningsägare vid vatten, samt till byggföretag och entreprenad­firmor.
Våra produkter tillverkas i Sverige och håller hög kvalitet och funktionalitet. Vi säljer även reservdelar, med samma höga kvalitet, till alla våra produkter.

Shore Safety’s livräddningsutrustning uppfyller kraven från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).

Plats: 3

Mer information

Ferno Norden
Ferno Norden

Ferno Norden AB etablerades i Sverige 1982 och ingår i en nordisk koncern med huvudkontor i Horten Norge. I koncernen finns dotterbolag i alla nordiska länder under koncernnamnet Ferno Norden, i Sverige finns även produktionsbolaget AB Germa. På Island och i Baltikum har vi samarbetspartners.

Plats: 5

Mer information

Port Safety
Port Safety

We strive to improve safety for people living and working at waterfronts. After realizing that traditional dock ladders have not been improved for decades, we developed a contemporary alternative.

Investigations and numerous field trips made us able to specify the needs for our product: A safety ladder that is visible day and night, non-corrosive, light-weight, transport friendly and adaptable to fit any kind of waterfront structure.

A comprehensive design process resulted in our groundbreaking solution: LifeLadder®.Since market launch in the spring of 2018, LifeLadders® have improved the safety in ports and cities worldwide.

Plats: 8

Mer information

Poseidon
Poseidon

Poseidon är ett drunkningslarm som analyserar händelseförloppet i bassängen med en unik teknologi som kombinerar undervattenskameror och kameror ovanför vattenytan. När systemet har upptäckt en person som legat stilla på botten i 10 sekunder triggas ett visuellt och hörbart larm. Den exakta positionen för olyckan visas på larmenheterna så att badvakterna snabbt kan ingripa. Detta gör Poseidon unikt.

Den detaljerade informationen gör det möjligt för badvakterna att uppfylla 10/20 regeln som är en internationell regel vid drunkningsolyckor. 10/20 regeln innebär att man ska detektera en olycka inom 10 sekunder och inom nästkommande 20 sekunder påbörja livräddning.

Poseidon har sedan många är en ledande position på marknaden och finns idag i drygt 300 badanläggningar runt om i världen. De flesta i Europa men också i USA och Asien. Poseidon är det enda systemet som kan bevisa att det fungerar i verkligheten. Systemet har idag hjälpt till att rädda fler än 40 liv genom att snabbt detektera och larma personalen som snabbt kunnat få upp personen från bassängen och påbörja livräddning.

Plats: 9

Mer information


Anmäl dig till Vattensäkerhet 2020 nu!

Anmälan

VATTENSÄKERHET 2020

ANMÄLAN

Anmäl dig till Vattensäkerhet 2020 nu!

Läs mer

FÖRELÄSARE

Vattensäkerhet 2020 har ett brett utbud av föreläsare från många olika branscher

Läs mer

PROGRAM

Vattensäkerhet 2020 är fullspäckat med intressanta föreläsningar. Vad händer och när?

Läs mer

FÖRELÄSARE

Dan Eliasson

MSB

Dan Eliasson är generaldirektör på Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB. Dan kommer till...

Läs mer om våra föreläsare här