Vattensäkerhet 2020 Medverkande företag

Poseidon


Poseidon är ett drunkningslarm som analyserar händelseförloppet i bassängen med en unik teknologi som kombinerar undervattenskameror och kameror ovanför vattenytan. När systemet har upptäckt en person som legat stilla på botten i 10 sekunder triggas ett visuellt och hörbart larm. Den exakta positionen för olyckan visas på larmenheterna så att badvakterna snabbt kan ingripa. Detta gör Poseidon unikt.

Den detaljerade informationen gör det möjligt för badvakterna att uppfylla 10/20 regeln som är en internationell regel vid drunkningsolyckor. 10/20 regeln innebär att man ska detektera en olycka inom 10 sekunder och inom nästkommande 20 sekunder påbörja livräddning.

Poseidon har sedan många är en ledande position på marknaden och finns idag i drygt 300 badanläggningar runt om i världen. De flesta i Europa men också i USA och Asien. Poseidon är det enda systemet som kan bevisa att det fungerar i verkligheten. Systemet har idag hjälpt till att rädda fler än 40 liv genom att snabbt detektera och larma personalen som snabbt kunnat få upp personen från bassängen och påbörja livräddning.

Poseidon

Plats: 9

Webbplats: Poseidon

VATTENSÄKERHET 2020

ANMÄLAN

Anmäl dig till Vattensäkerhet 2020 nu!

Läs mer

FÖRELÄSARE

Vattensäkerhet 2020 har ett brett utbud av föreläsare från många olika branscher

Läs mer

PROGRAM

Vattensäkerhet 2020 är fullspäckat med intressanta föreläsningar. Vad händer och när?

Läs mer

FÖRELÄSARE

Andreas Claesson

Karolinska institutet

Andreas Claesson är forskare vid Karolinska institutet - hjärtstoppscentrum. Andreas kommer till Vat...

Läs mer om våra föreläsare här